Sidor

fredag 15 december 2017

15 december-julkalender! Min favoritfunktion på iPad: Airdrop!


Min absolut mest använda funktion på iPad: Airdrop. Perfekt när två elever har arbeten på samma iPad, en iPad inte hittar skrivarna, eller om man behöver göra en ominstallation och vill flytta material, tex. Funkar också perfekt om man vill flytta bilder eller stora filmfiler mellan iPads- eller behöver flytta något till eller från en iPhone eller Mac.

Såhär gör duSvep upp kontrollcenter och se till att Airdrop är påslaget. Airdrop använder Wifi och/eller Bluetooth, så se till att det är påslaget också. Jag har ringat in Airdrop-ikonen på bilden ovan.Jag brukar ha "Bara kontakter" på som standard- du vill inte att någon på bussen ska försöka airdroppa grejer till dig liksom, men om du ska airdroppa mellan elevers paddor behöver du välja alternativet "alla". (Och ja, jag har väldigt många röda noteringar...)Välj det du ska airdroppa. Jag har valt en bild i min kamerarulle och tryckt på den vanliga "skicka-pilen". Då kommer alternativet Airdrop upp ovanför ikonerna för de appar du kan skicka med. Om enheten inte hittar någon att airdroppa till syns bara Airdropsymbolen. Det krävs att den du vill skicka till har sin enhet öppen.Här har jag öppnat min telefon också. Då har jag som alternativ att skicka både till min telefon och min Mac, eftersom båda råkar vara öppna och befinna sig i rummet.

Jag väljer att skicka till min telefon.


På telefonen får jag genast upp ett meddelande där jag kan välja på att avböja eller ta emot. Eftersom det är en bild landar bilden direkt i min kamerarulle. Hade det varit ett Pagesdokument hade det hamnat i Pages, ett imovieprojekt hade hamnat i iMovie etc.
Superenkelt och smidigt! Här hittar du Apples egen instruktion!

/Sanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar