Sidor

måndag 12 december 2016

Julkalender för lärare, del 8- Chokladhjul med elevnamnSista arbetsdagen innan en av de mest intensiva arbetsveckorna på skolor, luciaveckan! Veckans sista kalenderinslag innehåller en slumpgenerator för att lotta fram elever eller aktiviteter i klassrummet:

Ibland behöver man kunna välja ut elever– eller aktiviteter. Den här tjänsten är enkel– och låter dig dessutom spara listan, så att du slipper skriva in den varje gång du behöver den. Kom bara ihåg adress och lösenord. Du kan också ladda ner adressen som en fil som länkar dig direkt till sidan. Den hittar du under "share".
Om du väljer att skriva in aktiviteter kan du till exempel använda snurran på idrotten, som slumpgenerator för ett antal övningar eleverna ska göra. Du får också upp alternativet att ta bort en aktivitet som blivit vald, ifall du anser den förbrukad efter det. Snurran funkar också om ni till exempel kör med veckans lek eller liknande på raster. Eller varför inte skriva in en rad kompisfrämjande aktiviteter, såsom "prata med någon du inte brukar vara med" eller "titta om någon verkar vara ensam på rasten". Skriv in ett antal förslag på lekar, snurra igång hjulet, och ge barnen i uppdrag att göra det som står på snurran under rasten.


Skriv in elevernas namn, eller olika aktiviteter, om ni ska välja mellan olika sådana. 


När snurran valt ett namn får du möjlighet att ta bort det från de kommande omgångarna.Om du sparar din lista kan du återanvända den genom att få en unik adress.

Du kan också länka till ditt hjul, genom att infoga en iframe-kod,  men här i Blogger verkar det funka halvdåligt.
/Sanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar